BADGE WG 10 kg

  • Deli ta izdelek

816594

Fungicid

BIO bakrov fungicid za zatiranje glivičnih bolezni na vinski trti, pečkatem in koščičastem sadju, krompirju, hmelju in okrasnih rastlinah

More details

  • Pošlji prijatelju

    Pošlji prijatelju

    BADGE WG 10 kg

    BADGE WG 10 kg

    Fungicid

    BIO bakrov fungicid za zatiranje glivičnih bolezni na vinski trti, pečkatem in koščičastem sadju, krompirju, hmelju in okrasnih rastlinah

    Prejemniki :

    * Zahtevana polja

      ali  Prekliči

  • Print

Kontaktirajte naše komercialiste

  • Ni dodanih izdelkov
* zahtevana polja

product description

Učinkovina: baker v obliki bakrovega hidroksida 245 g/kg in bakrovega oksiklorida 244 g/kg
Opozorilna beseda: POZOR
Opozorilni in nevarnostni stavki: H332, H410, P261, P271, P304+340, P312, P391, P501, EUH401
Formulacija: močljiva zrnca (WG)
Karenca: 21 dni za vinsko trto, 14 dni za hmelj, 7 dni za krompir, pečkato in koščičasto sadje je karenca zagotovljena s časom uporabe, za okrasne rastline ni potrebna
Reakcija (pH): 7,67
Mešanje (kompatibilnost): sredstvo se ne sme mešati z alkalnimi sredstvi ali sredstvi, ki vsebujejo aktivno snov tiram. Sredstvo lahko mešate z drugimi fitofarmacevtskimi sredstvi nevtralne pH reakcije, ki so dovoljena za uporabo na zgoraj navedenih gojenih rastlinah. O mešanju z drugimi sredstvi se posvetujte z našimi svetovalci na terenu. Proizvajalec jamči, da navedeno mešanje ne vpliva na delovanje sredstev
Proizvaja: ISAGRO SpA, Italija
Embalaža: 1 kg in 10 kg


BADGE WG je najmodernejši in edini bakreni fungicid na osnovi  mešanice dveh bakrovih soli. Bakreni ioni se zelo uravnovešeno sproščajo in zagotavljajo visoko in dolgotrajno zaščito. Formuliran je po posebnem postopku imenovanem “FLUID BED” ki zagotavlja neprekosljivo disperzibilnost v vodi in granule skoraj brez prahu. BADGE WG se v trenutku raztopi in je kompatibilen z večino fitofarmacevtskih sredstev. BADGE WG za razliko od drugih podobnih sredstev vsebuje veliko večje število delcev manjših od 1 mikrona, kar mu zagotavlja odlično odpornost na izpiranje zaradi padavin. Unikatni postopek Isagrove sinteze zagotavlja izredno majhne delce bakra, ki so idealni za zatiranje bakterij.


Uporaba: sredstvo BADGE WG se uporablja:
1. GLAVNE UPORABE:

  • na trti za pridelavo vinskega in namiznega grozdja za zatiranje peronospore vinske trte v odmerku 1,25-2,5 kg/ha (12,5 – 25 g/100 m2), pri porabi 500-1000 L vode na ha (5-10 L vode na 100 m2).  Na isti površini se lahko tretira največ 5 krat v eni rastni dobi, v intervalu 7 dni. Tretira se od razvojne faze, ko je tretji list razvit, najpozneje do faze obarvanja jagod (BBCH 13-83). Z nižjim odmerkom 1,25 kg/ha  se tretira do razvojne faze začetka cvetenja, ko je okoli 10 % cvetnih kapic odpadlo (BBCH 61), z višjim odmerkom 2,5 kg/ha pa pozneje, po razvojni fazi, ko je okoli 10 % cvetnih kapic odpadlo (BBCH 61);
  • v krompirju za zmanjševanje okužb krompirjeve plesni v odmerku 3 kg/ha (30 g/100 m2), pri porabi  400-600 L vode na ha (4-6 L vode na 100 m2). Na isti površini se lahko tretira največ 4 krat v eni rastni dobi, v intervalu 7 dni. Tretira se od razvojne faze, ko je peti list glavnega stebla razvit, do faze, ko so jagode prve oploditve oker do rjavkasto obarvane (BBCH 15-85).

2. MANJŠE UPORABE:
Učinkovitost in fitotoksičnost fitofarmacevtskega sredstva BADGE WG pri uporabi na navedenih gojenih rastlinah ni bila preverjena, zato odgovornost v zvezi z uporabo fitofarmacevtskega sredstva BADGE WG na spodaj navedenih gojenih rastlinah prevzame uporabnik. Te uporabe so:

  • na pečkatem sadju (jablane, hruške) za zatiranje bolezni, ki jih povzročajo bakterije iz rodu Erwinia,v odmerku 2,9 kg/ha (29 g/100 m2), pri porabi 700-1500 L vode na ha (7-15 L vode  na 100 m2). Na isti površini se lahko tretira največ 2 krat v eni rastni dobi, v intervalu 14 dni. Tretira se v razvojni fazi od začetka nabrekanja listnih brstov do polnega cvetenja, ko je 50 % venčnih listov odpadlo (BBCH 03-65). Pred uporabo sredstva BADGE WG v času cvetenja pečkatega sadnega drevja se o dejanskem priporočenem odmerku, številu tretiranj in času uporabe  priporoča posvet z javno službo za zdravstveno varstvo rastlin;
  • na koščičastem sadju (breskve, nektarine, marelice, češnje, višnje in slive) za zmanjševanje okužb z gnilobami in zmanjševanje okužb z listno luknjičavostjo koščičarjev v odmerku 3,5 kg/ha (35 g/100 m2), pri porabi 1000-1500 L vode na ha (10-15 L vode na100 m2). Na isti površini se lahko tretira največ 4 krat v eni rastni dobi, v intervalu 14 dni. Tretira se na koncu rastne sezone, od razvojne faze, ko se zaključi rast poganjkov; listje je še popolnoma zeleno, do faze, ko so vidni posamezni cvetni popki (še vedno zaprti), na kratkih pecljih, zelene luske pa so rahlo odprte (BBCH 91-55);
  • na slivah za zatiranje češpljeve metličavosti v odmerku 3,5 kg/ha (35 g/100 m2), pri porabi 1000-1500 L vode na ha (10-15 L vode na 100 m2). Na isti površini se lahko tretira največ 4 krat v eni rastni dobi, v intervalu 14 dni. Tretira se od razvojne faze, ko je zaključena rast poganjkov; listje je še popolnoma zeleno, pa do faze, ko so vidni posamezni cvetni popki (še vedno zaprti), na kratkih pecljih, zelene luske so rahlo odprte (BBCH 91-55);
  • na hmelju za zatiranje hmeljeve peronospore v odmerku 7,14 kg/ha (71,4 g/100 m2), pri porabi 1000-2000 L vode na ha (10-20 L vode na m2). Na isti površini se lahko tretira največ 2 krat v eni rastni dobi, v intervalu 14 dni.  Tretira se od razvojne faze konca rasti trt, do 14 dni pred obiranjem, oziroma, do faze, ko so storžki zreli za obiranje: so zaprti, lupulin je zlat; aroma je potencialno popolnoma razvita (BBCH 39-89) in
  • na okrasnih rastlinah za zatiranje plesni (Peronospora spp.), pegavosti, ki jih povzročajo glive iz rodu Cercospora, listnega ožiga (Gloeosporium spp.), rij (Uredinales) in bakterijskega ožiga v odmerku 2,7 kg/ha (27 g/100 m2), pri porabi 600-1000 L vode na ha (6-10 L vode na ha). Na isti površini se tretira največ 5 krat v eni rastni sezoni, v intervalu 7-8 dni. Tretira se ob pojavu prvih znakov bolezni.

Sorodni izdelki

GOR