AMYLO-X

  • Deli ta izdelek

Fungicid

BIOTIČNI fungicid & baktericid za zatiranje rastlinskih bolezni na trti za pridelavo vinskega in namiznega grozdja, pečkatem in koščičastem sadju, kiviju, rozgastem sadju, jagodah in drugem drobnem sadju, jagodičevju, solati in drugih solatnicah, paradižniku, papriki in jajčevcu, bučevkah z užitno in neužitno lupino ter na gojenih gobah

More details

  • Pošlji prijatelju

    Pošlji prijatelju

    AMYLO-X

    AMYLO-X

    Fungicid

    BIOTIČNI fungicid & baktericid za zatiranje rastlinskih bolezni na trti za pridelavo vinskega in namiznega grozdja, pečkatem in koščičastem sadju, kiviju, rozgastem sadju, jagodah in drugem drobnem sadju, jagodičevju, solati in drugih solatnicah, paradižniku, papriki in jajčevcu, bučevkah z užitno in neužitno lupino ter na gojenih gobah

    Prejemniki :

    * Zahtevana polja

      ali  Prekliči

  • Print

Kontaktirajte naše komercialiste

  • Ni dodanih izdelkov
* zahtevana polja

product description

Učinkovina: Bacillus amyloliquefaciens subsp. plantarum, sev D747 5 x 1010 CFU/g 250 g/kg
Opozorilna beseda: /
Opozorilni in nevarnostni stavki: EUH 401, EUH 208, P102, P 270,
Formulacija: močljiva zrnca (WG)
Karenca: ni potrebna
Reakcija: 8,6
Mešanje (kompatibilnost): o možnostih mešanja z drugimi fitofarmacevtskimi sredstvi se je potrebno posvetovati z imetnikom registracije oziroma zastopnikom
Opozorilo: priporočen odmerek sredstva je potrebno prilagoditi pritisku bolezni in pogojem za nastanek okužbe. Večji  odmerek se uporablja, ko je pritisk bolezni velik, manjši pa, ko je pritisk bolezni majhen
Proizvaja: CBC (Europe) S.r.l., Italija
Embalaža: 1 kg


Način delovanja: sredstvo AMYLO-X® je preventivni fungicid na podlagi mikroorganizmov, ki deluje na patogene glive in bakterije z različnimi načini delovanja. Vsebuje bakterije Bacillus amyloliquefaciens var. plantarum, sev D747, ki se pojavlja tudi v naravi. Sredstvo deluje tako, da preprečuje rast povzročiteljev bolezni na način da z njimi tekmuje za življenjski prostor in hrano na površini rastline. Bakterija tudi povečuje odpornost rastlin in tvori snovi, ki zavirajo razvoj patogena.
Uporaba: sredstvo AMYLO-X® uporabljamo preventivno:

  • na trti za pridelavo vinskega in namiznega grozdja za zmanjševanje okužb s sivo plesnijo v odmerku od 1,5 do 2,5 kg na ha pri porabi 200-1000 L vode na ha. Tretiramo od  fenološke faze, ko so socvetja jasno vidna (BBCH 53), do fenološke faze, ko so jagode zrele za obiranje (BBCH 89). S sredstvom lahko na isti površini tretiramo v eni rastni dobi največ 6 krat, časovni interval med posameznimi tretiranji je 7 do 10 dni;
  • na pečkatem sadnem drevju za zmanjševanje okužb s hruševim ožigom, monilijami in rjavo hruševo pegavostjo v odmerku od 1,5 do 2,5 kg na ha pri porabi 500-1500 L vode na ha. Tretiramo od fenološke faze  mišjega ušesca (BBCH 10) do fenološke faze, ko so plodovi užitno zreli (BBCH 89). S sredstvom lahko na isti površini tretiramo v eni rastni dobi največ 6 krat, časovni interval med posameznimi tretiranji je 7 do 10 dni;
  • na koščičastem sadnem drevju za zmanjševanje okužb z monilijami in bakterijskim rakom koščičarjev v odmerku od 1,5 do 2,5  kg na ha pri porabi 500-1500 L vode na ha. Tretiramo od fenološke faze, ko so  prvi listi oddvojeni: zelene luske rahlo odprte, listi odganjajo (BBCH 10), do fenološke faze, ko so plodovi užitno zreli (BBCH 89). S sredstvom lahko na isti površini tretiramo v eni rastni dobi največ 6 krat, časovni interval med posameznimi tretiranji je 7 do 10 dni;
  • na kiviju za zmanjševanje okužb z bakterijskim ožigom kivija v odmerku 1,5 kg na ha pri porabi 1000 L vode na ha. Tretiramo od fenološke faze, ko so brsti nabrekli (BBCH 10), do fenološke faze, ko so plodovi užitno zreli (BBCH 89). S sredstvom lahko na isti površini tretiramo v eni rastni dobi največ 6 krat, časovni interval med posameznimi tretiranji je 7 do 10 dni;
  • na rozgastem sadju, jagodah in drugem drobnem sadju ter jagodičevju na prostem in v zaščitenih prostorih za zmanjševanje okužb s sivo plesnijo in pepelovkami iz rodu Podosphaera v odmerku od 1,5 do 2,5 kg na ha pri porabi 500-1000 L vode na ha. Tretiramo od fenološke faze, ko se pojavi prvi list (BBCH 10), do fenološke faze, ko so plodovi užitno zreli (BBCH 89). S sredstvom lahko na isti površini tretiramo v eni rastni dobi največ 6 krat, časovni interval med posameznimi tretiranji je 7 do 10 dni;
  • na solati in drugih solatnicah na prostem in v zaščitenih prostorih za zmanjševanje okužb z belimi gnilobami, solatno plesnijo, sivo plesnijo in bakterijsko solatno gnilobo v odmerku od 1,5 do 2,5  kg na ha pri porabi 200-1000 L vode na ha. Tretiramo od fenološke faze, ko je 4. list razvit (BBCH 14), do fenološke faze, ko rastline dosežejo značilno velikost (BBCH 79). S sredstvom  lahko na isti površini tretiramo v eni rastni dobi največ 6 krat, časovni interval med posameznimi tretiranji je 7 do 10 dni;
  • na paradižniku, papriki in jajčevcih na prostem in v zaščitenih prostorih za zmanjševanje okužb s sivo plesnijo in paradižnikovo pepelovko v odmerku od 1,5 do 2,5 v kg na ha pri porabi 500-1000 L vode na ha. Tretiramo preventivno od fenološke faze nastavka plodov do pobiranja plodov. S sredstvom lahko na isti površini tretiramo v eni rastni dobi največ 6 krat, časovni interval med posameznimi tretiranji je 7 do 10 dni;
  • na bučevkah z užitno in neužitno lupino v zaščitenih prostorih za zmanjševanje okužb s sivo plesnijo v odmerku od 1,5 do 2,5 kg na ha pri porabi 500-1000 L vode na ha. Tretiramo preventivno od fenološke faze nastavka plodov do pobiranja plodov. S sredstvom lahko na isti površini tretiramo v eni rastni dobi največ 6 krat, časovni interval med posameznimi tretiranji je 7 do 10 dni;
  • na gojenih gobah v zaprtih prostorih za zmanjševanje okužb z glivo Trichoderma aggressivum zelena plesen«) v odmerku 15 g na 100 kg komposta, pri porabi 0,275 L vode na 100 kg komposta. S sredstvom tretiramo rastni substrat, v katerem bomo gojile gobe. S sredstvom lahko v eni rastni dobi tretiramo največ 1 krat.

Sorodni izdelki

GOR