BIOTIČNI fungicid & baktericid za zatiranje rastlinskih bolezni na trti za pridelavo vinskega in namiznega grozdja, pečkatem in koščičastem sadju, kiviju, rozgastem sadju, jagodah in drugem drobnem sadju, jagodičevju, solati in drugih solatnicah, paradižniku, papriki in jajčevcu, bučevkah z užitno in neužitno lupino ter na gojenih gobah
BIOTIČNI fungicid & baktericid za zatiranje rastlinskih bolezni na trti za pridelavo vinskega in namiznega grozdja, pečkatem in koščičastem sadju, kiviju, rozgastem sadju, jagodah in drugem drobnem sadju, jagodičevju, solati in drugih solatnicah, paradižniku, papriki in jajčevcu, bučevkah z užitno in neužitno lupino ter na gojenih gobah
Učinkovina: Bacillus amyloliquefaciens subsp. plantarum, sev D747 5 x 1010 CFU/g 250 g/kg Opozorilna beseda:/ Opozorilni in nevarnostni stavki:EUH 401, EUH 208, P102, P 270, Formulacija:močljiva zrnca (WG) Karenca:ni potrebna Reakcija:8,6 Mešanje (kompatibilnost):o možnostih mešanja z drugimi fitofarmacevtskimi sredstvi se je potrebno posvetovati z imetnikom registracije oziroma zastopnikom Opozorilo:priporočen odmerek sredstva je potrebno prilagoditi pritisku bolezni in pogojem za nastanek okužbe. Večji odmerek se uporablja, ko je pritisk bolezni velik, manjši pa, ko je pritisk bolezni majhen Proizvaja:CBC (Europe) S.r.l., Italija Embalaža:1 kg
Način delovanja:sredstvoAMYLO-X®je preventivni fungicid na podlagi mikroorganizmov, ki deluje na patogene glive in bakterije z različnimi načini delovanja. Vsebuje bakterijeBacillus amyloliquefaciensvar. plantarum, sev D747, ki se pojavlja tudi v naravi. Sredstvo deluje tako, da preprečuje rast povzročiteljev bolezni na način da z njimi tekmuje za življenjski prostor in hrano na površini rastline. Bakterija tudi povečuje odpornost rastlin in tvori snovi, ki zavirajo razvoj patogena. Uporaba:sredstvoAMYLO-X®uporabljamo preventivno:
natrti za pridelavo vinskega in namiznega grozdjaza zmanjševanje okužb ssivo plesnijov odmerku od 1,5 do 2,5 kg na ha pri porabi 200-1000 L vode na ha. Tretiramo od fenološke faze, ko so socvetja jasno vidna (BBCH 53), do fenološke faze, ko so jagode zrele za obiranje (BBCH 89). S sredstvom lahko na isti površini tretiramo v eni rastni dobi največ 6 krat, časovni interval med posameznimi tretiranji je 7 do 10 dni;
napečkatem sadnem drevjuza zmanjševanje okužb shruševim ožigom, monilijami in rjavo hruševo pegavostjov odmerku od 1,5 do 2,5 kg na ha pri porabi 500-1500 L vode na ha. Tretiramo od fenološke faze mišjega ušesca (BBCH 10) do fenološke faze, ko so plodovi užitno zreli (BBCH 89). S sredstvom lahko na isti površini tretiramo v eni rastni dobi največ 6 krat, časovni interval med posameznimi tretiranji je 7 do 10 dni;
nakoščičastem sadnem drevjuza zmanjševanje okužb zmonilijami in bakterijskim rakom koščičarjevv odmerku od 1,5 do 2,5 kg na ha pri porabi 500-1500 L vode na ha. Tretiramo od fenološke faze, ko so prvi listi oddvojeni: zelene luske rahlo odprte, listi odganjajo (BBCH 10), do fenološke faze, ko so plodovi užitno zreli (BBCH 89). S sredstvom lahko na isti površini tretiramo v eni rastni dobi največ 6 krat, časovni interval med posameznimi tretiranji je 7 do 10 dni;
nakivijuza zmanjševanje okužb zbakterijskim ožigom kivijav odmerku 1,5 kg na ha pri porabi 1000 L vode na ha. Tretiramo od fenološke faze, ko so brsti nabrekli (BBCH 10), do fenološke faze, ko so plodovi užitno zreli (BBCH 89). S sredstvom lahko na isti površini tretiramo v eni rastni dobi največ 6 krat, časovni interval med posameznimi tretiranji je 7 do 10 dni;
narozgastem sadju, jagodah in drugem drobnem sadju ter jagodičevju na prostem in v zaščitenih prostorihza zmanjševanje okužb ssivo plesnijo in pepelovkami iz rodu Podosphaerav odmerku od 1,5 do 2,5 kg na ha pri porabi 500-1000 L vode na ha. Tretiramo od fenološke faze, ko se pojavi prvi list (BBCH 10), do fenološke faze, ko so plodovi užitno zreli (BBCH 89). S sredstvom lahko na isti površini tretiramo v eni rastni dobi največ 6 krat, časovni interval med posameznimi tretiranji je 7 do 10 dni;
nasolati in drugih solatnicahna prostem in v zaščitenih prostorih za zmanjševanje okužb zbelimi gnilobami, solatno plesnijo, sivo plesnijo in bakterijsko solatno gnilobov odmerku od 1,5 do 2,5 kg na ha pri porabi 200-1000 L vode na ha. Tretiramo od fenološke faze, ko je 4. list razvit (BBCH 14), do fenološke faze, ko rastline dosežejo značilno velikost (BBCH 79). S sredstvom lahko na isti površini tretiramo v eni rastni dobi največ 6 krat, časovni interval med posameznimi tretiranji je 7 do 10 dni;
naparadižniku, papriki in jajčevcih na prostem in v zaščitenih prostorihza zmanjševanje okužb ssivo plesnijo in paradižnikovo pepelovkov odmerku od 1,5 do 2,5 v kg na ha pri porabi 500-1000 L vode na ha. Tretiramo preventivno od fenološke faze nastavka plodov do pobiranja plodov. S sredstvom lahko na isti površini tretiramo v eni rastni dobi največ 6 krat, časovni interval med posameznimi tretiranji je 7 do 10 dni;
nabučevkah z užitno in neužitno lupinov zaščitenih prostorih za zmanjševanje okužb ssivo plesnijov odmerku od 1,5 do 2,5 kg na ha pri porabi 500-1000 L vode na ha. Tretiramo preventivno od fenološke faze nastavka plodov do pobiranja plodov. S sredstvom lahko na isti površini tretiramo v eni rastni dobi največ 6 krat, časovni interval med posameznimi tretiranji je 7 do 10 dni;
nagojenih gobah v zaprtih prostorihza zmanjševanje okužb z glivoTrichoderma aggressivum(»zelena plesen«) v odmerku 15 g na 100 kg komposta, pri porabi 0,275 L vode na 100 kg komposta. S sredstvom tretiramo rastni substrat, v katerem bomo gojile gobe. S sredstvom lahko v eni rastni dobi tretiramo največ 1 krat.