GONDOR

  • Deli ta izdelek

Posebna sredstva

MOČILO dodatek vsem škropilnim brozgam za boljšo omočljivost, predvsem pa herbicidnim brozgam za zmanjševanje zanosa (drifta)

More details

  • Pošlji prijatelju

    Pošlji prijatelju

    GONDOR

    GONDOR

    Posebna sredstva

    MOČILO dodatek vsem škropilnim brozgam za boljšo omočljivost, predvsem pa herbicidnim brozgam za zmanjševanje zanosa (drifta)

    Prejemniki :

    * Zahtevana polja

      ali  Prekliči

  • Print

Kontaktirajte naše komercialiste

  • Ni dodanih izdelkov
* zahtevana polja

product description

Učinkovina: sojin lecitin 488 g/L

Formulacija: koncentrirana emulzija (EC)   

Karenca: upoštevamo karenco dodanega FFS

Reakcija (pH): 5-6 kislo do slabo kisla

Proizvaja: DE SANGOSSE, Francija.

Embalaža: 250 mL, 1 L

 

Sredstvo GONDOR je proizvedeno na osnovi sojinega lecitina, ki je formuliran skupaj z metil estri rastlinskih olj. Ta sestava ga uvršča med ekološko zelo sprejemljiva sredstva. Močilo GONDOR omogoča hitrejši vstop (penetracijo) škropilne brozge v rastlino, kajti lecitin začasno razrahlja vezi v kutikuli na listni površini, vendar pa je ne poškoduje, kot ostala močila. Hitrejša je tudi translokacija oz. prenos učinkovin po rastlini. Zaradi hitrega vstopa smo tudi manj odvisni od vremenskih vplivov. Lecitin, kot zelo zmogljiv emulgator, pomembno prispeva k izboljšanju fizične združljivosti (mešanju) različnih fitofarmacevtskih sredstev in foliarnih gnojil tako v škropilnici kot na rastlini. Število zelo drobnih kapljic (megla) se zelo zmanjša, s tem zelo omejimo zanos škropiva na neciljne površine oz. rastline, s tem pa je tudi izguba škropilne brozge manjša in učinkovitost boljša. Ob tem močilo GONDOR zelo izenači velikost kapljic, kar pomembno prispeva k enakomernemu nanosu škropiva na rastlino. GONDOR močno zmanjša površinsko napetost na listu, kar bistveno zmanjša odtekanje škropilne brozge iz zelenih delov rastlin. Zaradi manjših izgub je lahko tudi poraba vode manjša. Priporoča se v kombinaciji s FFS in foliarnimi gnojili, predvsem pri tretiranje poljedelskih površin z glifosatnimi herbicidi in regulatorji rasti.


Uporaba: GONDOR se lahko uporabi v največji dovoljeni koncentraciji 0,25 % v škropilni raztopini v vseh kulturah.

Sorodni izdelki

GOR