EXILLIS

  • Deli ta izdelek

Posebna sredstva

Fitoregulator za redčenje plodičev na jablanah in hruškah

More details

  • Pošlji prijatelju

    Pošlji prijatelju

    EXILLIS

    EXILLIS

    Posebna sredstva

    Fitoregulator za redčenje plodičev na jablanah in hruškah

    Prejemniki :

    * Zahtevana polja

      ali  Prekliči

  • Print

Kontaktirajte naše komercialiste

  • Ni dodanih izdelkov
* zahtevana polja

product description

Učinkovina: 6-benziladenin 20 g/L

Formulacija: vodotopni koncentrat (SL)

Oznake nevarnosti:  NI

Karenca: zagotovljena s časom uporabe

Opozorila: s sredstvom se lahko na istem zemljišču tretira največ enkrat v eni rastni sezoni. Ne sme se tretirati pri temperaturah zraka pod 15 ˚C oziroma v primerih, ko so drevesa ali plodovi oslabljeni zaradi suše ali hladnega vremena.  Dva do tri dni po tretiranju morajo biti zunanje temperature zraka med 20 in 25 ˚C. Priporoča se, da se tretira v lepem vremenu. Sredstvo optimalno deluje pri visoki relativni zračni vlagi ter v brezvetrju. Padavine v 4 urah po tretiranju zmanjšajo učinkovitost sredstva. Če v 2 do 3 dneh po predvidenem tretiranju pričakujemo temperature zraka nad 30 ˚C je možno prekomerno  redčenje plodičev, zato se uporabo sredstva v tem primeru odsvetuje! Podatki o učinkovitosti in varni uporabi pripravka EXILIS na hruškah so omejeni zgolj na sorto konferans.

Proizvaja: Fine Agrochemicals Ltd., Velika Britanija

Embalaža: 5 L

 

Način delovanja: EXILIS je sredstvo za redčenje plodičev jablan in hrušk ter kot regulator rasti rastlin, ki ugodno vpliva na fiziološke procese v rastlinah ter na kakovost ter količino pridelka.
Uporaba: EXILIS se uporablja kot sredstvo za redčenje plodičev jablan in hrušk, ki ugodno vpliva na fiziološke procese v rastlinah in posledično povečuje kakovost in količino pridelka.

  • jablana: sredstvo se uporablja na drevesih v polni rodnosti z razvito krošnjo v odmerku 3,75-7,5 L/ha pri porabi vode 1000 L vode/ha. Tretira se v času, ko centralni plodiči dosežejo velikost 7-15 mm (BBCH 71-72).
  • hruška: sredstvo se uporablja na drevesih v polni rodnosti z razvito krošnjo v odmerku 5 – 7,5 L/ha pri porabi vode 1000 L vode/ha. Tretira se v času, ko centralni plodiči dosežejo velikost 7-15 mm (BBCH 71-72). Podatki o učinkovitosti in varni uporabi pripravka EXILIS na hruškah so omejeni zgolj na sorto konferans.

Odmerek sredstva je treba prilagoditi pričakovanemu učinku redčenja plodičev. Prav tako je treba prilagoditi odmerek in količino vode velikosti dreves in gostoti krošnje. Za tretiranje dreves v polni rodnosti, ki imajo gosto krošnjo, se uporabi najvišji dovoljeni odmerek sredstva 7,5 L/ha in 1000 L vode na hektar. Za nižja drevesa z manj gosto krošnjo je priporočljivo, da se odmerek pripravka in količino vode ustrezno zniža. Najvišja dovoljena koncentracija škropilne brozge ne sme preseči 750 mL/100 L vode.  Sredstvo ni sistemik, zato je potrebno zagotoviti ustrezno pokritost tretirane površine dreves. Poleg višine in gostote krošnje je učinek rastnega regulatorja odvisen tudi od zračne vlage in temperature zraka v času tretiranja ter od občutljivosti sorte.

Sorodni izdelki

GOR