Azos 300

  • Deli ta izdelek

Foliarno gnojilo

Raztopina dušikovega (N) gnojila z žveplom (S)

More details

  • Pošlji prijatelju

    Pošlji prijatelju

    Azos 300

    Azos 300

    Foliarno gnojilo

    Raztopina dušikovega (N) gnojila z žveplom (S)

    Prejemniki :

    * Zahtevana polja

      ali  Prekliči

  • Print

Kontaktirajte naše komercialiste

  • Ni dodanih izdelkov
* zahtevana polja

product description

Učinkovina: dušik, 10,5 ut.% v amonijski obliki in 4,7 ut.% sečninski dušik ter žveplo v obliki žveplovega trioksida (SO3) 750 g/L (57 ut.%)

Formulacija: raztopina

Oznake nevarnosti: GHS07

Mešanje: sredstvo je kompatibilno z večino sredstev za varstvo rastlin in foliarnimi gnojili

Opozorila: pri nekaterih občutljivih sortah jabolk se lahko pokaže rahla fitotoksičnost na listju

Proizvaja: Yara UK Ltd., Pocklington, Velika Britanija

Embalaža: 5 L, 10 L, 210 L

 

AZOS 300 je edinstvena formulacija dušika in žvepla, ki se 100 % sprejme v rastlino. V sadjarstvu se uporablja kot gnojilo, pa tudi za redčenje cvetov, v žitih pa poveča fotosintezo in s tem tudi sintezo beljakovin. Za razliko od običajnih dušičnih gnojil je Azos 300 aktiven tudi pri nizkih temperaturah. V primeru kombinacije s herbicidi zniža pH in s tem poveča delovanje.

Uporaba:

  • strna žita: v odmerku 5 L/ha se prvič tretira v v času prvega kolenca in drugič  kot sam v istem odmerku ali v odmerku 3 L/ha, če ga kombiramo  z LAST N. Poraba vode 200 L/ha. Vloga žvepla v pridelavi žit je izredno pomembna. Največja potreba po žveplu je v reproduktivni fazi in v času  polnjenja zrnja. V rastlinah, prehranjenih z optimalnimi količinami žvepla, se endosperm razvija nekje do 25. dni po pojavu zastavičarja, v primeru  pomanjkanja žvepla se ta razvoj konča že pri 8. dnevu. Posledica je nižji pridelek in kvaliteta. AZOS 300 je formuliran tako, da ga rastlina 100 %  sprejme, dodajamo pa ga v optimalnem času največje potrebe po hranilih, s tem povečamo fotosintezo in tudi sintezo beljakovin. Zavedati se je treba, da v bodoče najverjetneje ne bo več odkupa C kvalitete in če bomo hoteli pridelek prodati, bo moral ta biti kvaliteten.
  • koruza: v odmerku 5 L/ha v času 4-8 razvitih listov. Po potrebi ponovimo tretiranje čez 10-14 dni. Poraba vode 50-200 L/ha.
  • oljke: v odmerku 5-10 L/ha v času pred cvetenjem. Voda  1.000 L/ha;
  • vinska trta: 3-5 L/ha, ko so vidni kabrnki in ko se cvetovi v kabrnku ločijo. Ne tretiramo v času cvetenja;
  • jablane in hruške: v odmerku 3-5 L/ha pred cvetenjem in v času zavezanja plodov. Uporabljamo pa ga lahko tudi za redčenje cvetov jablan, še posebej problematičnih sort kot je fuji in podobne, vendar v višjem odmerku in sicer 12-15 L/ha. Redčenje cvetov v rodnih nasadih in odstranjevanje cvetov na obnovah je natančneje opisano v poglavju redčenje cvetov in plodičev.

Sorodni izdelki

GOR